سید ابوطالب مظفری: عملکرد دولت در حوزه مهاجران نقطه درخشان کارنامه آقای رئیسی بود ملا برادر و امیرخان متقی برای حضور در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور به تهران می‌آیند بمان برادر من، وقت، وقت رفتن نیست | سروده شاعر افغانستانی در سوگ سید ابراهیم رئیسی حامد کرزی: امیدوارم ایران با صبر از این مرحله دشوار عبور نماید وزیر خارجه طالبان پیام تسلیت ملت افغانستان را به کاظمی قمی ابلاغ کرد افغانستان، غم‌شریک مردم ایران کنسولگری افغانستان در مشهد: ما و مهاجران افغانستانی دعاگوی دولتمردان ایران هستیم طالبان: با بیم و امید سرنوشت هلیکوپتر حامل رئیس‌جمهور ایران را دنبال می‌کنیم سازمان ملل: تغییرات اقلیمی اثرات ویرانگری بر مردم افغانستان دارند هشدار در رابطه با خطر وقوع سیل در ۱۲ ولایت افغانستان (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قربانیان سیل در افغانستان به ۴۰۰ نفر رسید (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تلفات حمله به گردشگران خارجی در بامیان به شش تن افزایش یافت هشدارها درباره خطر فروریختن منار جام در ولایت غور افغانستان پس از وقوع سیل هشدار درباره وقوع سیل در ۱۶ ولایت افغانستان سخنگوی وزارت خارجه اقدام تروریستی بامیان را محکوم کرد افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی سد سلما در هرات پر شد | هشدار درباره وقوع سیل در هرات سیل در ولایت غور افغانستان جان ۵۰ نفر را گرفت + فیلم و عکس غربت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران در حمله افراد مسلح ناشناس ۴ گردشگر خارجی در بامیان کشته شدند
سرخط خبرها

دکتر پاپلی یزدی: دو ملت ایران و افغانستان همیشه به هم لبخند زده‌اند

  • کد خبر: ۹۷۵۵۷
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۹
دکتر پاپلی یزدی: دو ملت ایران و افغانستان همیشه به هم لبخند زده‌اند
«دکتر محمد حسین پاپلی یزدی» استاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه دو ملت ایران و افغانستان همیشه به هم لبخند زده‌اند گفت: آینده دو ملت و آینده منطقه به مهمان نوازی اکنون مربوط است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ «دکتر محمد حسین پاپلی یزدی» از اساتید صاحب نام خراسان و استاد دانشگاه فردوسی مشهد در «شب هرات» که به همت مجله بخارا و به میزبانی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، با بیان اینکه من امروز را یک روز تاریخ ساز می‌دانم، چون شاهد پیوند فرهنگ و اقتصاد هستیم، گفت: من نمیدانم چرا از بچگی با افغانستان یک پیوندی داشتم، شاید برای اینکه در یزد و در همسایگی ما چند نفر افغانستانی بودند. به همین خاطر اوایل انقلاب که به همراه دکتر یاحقی در بنیاد پژوهش های اسلامی کار می کردم، به این مسئله پرداختیم، و بسیاری از فرهیختگان افغانستانی را جذب کردیم.

گلشهر به همه دنیا آدم فرستاده است

وی ادامه داد: ۳۵ سال پیش یک بچه‌ای در گلشهر مشهد شاگرد نانوا بود، در ده سالگی به تشویق عده‌ای به مدرسه رفت. در افغانستان وزیر شد، امروز در مشهد است و یکی از سرمایه‌گذاران بزرگ است و باعث اشتغال صد‌ها نفر شده است. در همین ۳۵ سال پیش صد‌ها نفر از گلشهر بلند شدند که الان پزشک هستند، مهندس هستند، سیاست مدار هستند. من دارم کتابی تهیه می‌کنم و از دوستان افغانستانی کمک می‌خواهم، «گلشهر قلب جهان»، از همین گلشهر تقریبا ما به همه دنیا آدم فرستادیم و در کانادا شهردار داریم.

استاد دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: من اگر امروز به بچه افغانستانی کمک می‌کنم، درست است که او امروز به نان و به من محتاج است، اما در آینده وزیر، سیاست مدار و فردی تاثیرگذار خواهد بود. نگاه ما باید اینطور باشد، این یک کمک نیست، این ساخت روابط بین المللی بین ملت‌ها است. ما با دولت‌ها کار نداریم.

نویسنده کتاب «شازده حمام» ادامه داد: ما اکنون ۲۵۵ دانش آموز افغانستانی داریم که آن‌ها را بورسیه کردیم، و در هفت مدرسه خودگردان تحت نظارت داریم. آنها، چون کاغذ (مدارک اقامتی) ندارند، نمی‌توانند در مدارس دولتی ثبت نام کنند. من از تاجران افغانستانی و ایرانی خواهش می‌کنم که به گلشهر و جاده سیمان بیایند و این مدارس خودگردان را بببیند. از این ۲۵۵ نفر بورسیه ما نزدیک به ۸۰ نفر را در خیابان پیدا کردیم و به مدرسه فرستادیم.

دکتر پاپلی یزدی: دو ملت ایران و افغانستان همیشه به هم لبخند زده‌اند

آینده دو ملت و آینده منطقه به مهمان نوازی اکنون مربوط است

وی تاکید کرد: بسیاری از این‌ها در کشور خود شرایط خوبی دارند، اما امروز بنا به دلایلی آمده‌اند اینجا، ممکن است بازگردند. ما می‌خواهیم آینده را بسازیم. ما داریم با کمک دوستان‌مان آینده روابط را می‌سازیم. اگر آقای دکتر متولی حقیقی می‌فرمایند که مشهد همیشه به هرات لبخند زده، ملت ایران همیشه به ملت افغانستان لبخند زده است و برعکس آن. ملت افغانستان و تاجیکستان به ملت ما لبخند زده است. ما نه تنها لبخند میزنیم که دست آن‌ها را می‌فشاریم. تاجران افغانستان در اینجا منشا خیر هستند. من از دولت استدعا می‌کنم که تکلیف پزشک‌ها مشخص بشود، در کجای دنیا ۷۰ پزشک متخصص می‌آیند، و هنوز تکلیف آن‌ها مشخص نیست. ما افتخار می‌کنیم که امسال دکتر عبدالغفور آرزو اینجا هستند، اما هنوز تکلیف اقامت آن‌ها معلوم نیست. آینده دو ملت و آینده منطقه به مهمان نوازی اکنون مربوط است. آینده را با بچه‌های دبستانی می‌توانیم بسازیم.

*در این مراسم همچنین یوسف متولی حقیقی، منیژه بهره، محمدداوود منیر، علی‌رضا قیامتی و خلیل‌الله افضلی درباره اهمیت هرات و نقش زنان در جایگاه هرات سخنرانی کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->